Een muzikale reis met Rott’n Cott’n

Rott’n Cott’n is een eigenwijze bluesband die gevoel en muzikaliteit haar geluid laat bepalen. Luisteraars maken tijdens een optreden van Rott’n Cott’n een lange muzikale reis: van vijftiger jaren blues naar het Franstalige chanson, van oude soul naar meer moderne pop en via de jazz helemaal terug naar de blues uit de dertiger jaren.

De blues recht uit het hart, uit het diepst van de ziel

Frontzangeres Dinah Krijgsman heeft een stem vol karakter. Of het nu blues is of Jacques Brel, het ene moment zingt Dinah ingetogen, even later klinkt ze rauw en puur. Teksten raken de verschrikkingen van de slavernij en de ellende van armoede en uitzichtloosheid waarin muziek troost en hoop brengt. Nummers over verzet, over levensvragen als geluk, of verloren liefdes. Altijd recht uit het hart, uit het diepst van de ziel!

 

De muziek van Rott’n Cott’n

Naast oorspronkelijke blues wordt, in de bluesy-jazzy stijl van Rott’n Cott’n, ook muziek uit – onder andere – de jaren ’70 en ’80 gespeeld. Kritisch gekozen nummers uit het rijke repertoire van Lead Belly, Janis Joplin, Harry Belafonte, Billie Holiday, Cab Calloway, Little Walter, Aretha Franklin, Sonny Boy Williamson, Clifton Chenier, Eva Cassidy, Shirley Bassey, Otis Redding, Amy Winehouse, Prince – and many more…

Bezetting Rott’n Cott’n
Rott’n Cott’n zoekt de muzikale nuance in een bijzondere bezetting: een sfeervolle knoppenaccordeon, soms een basklarinet of een shuitar (een tot drumstel omgebouwde gitaar) in samenspel met bluesharp, een kleine drumkit, contrabas en zang.

 

Rott’n Cott’n bestaat uit Dinah Krijgsman (zang), Jean-Paul Lamers (contrabas en basklarinet), Joop de Haan (drums en shuitar), Simone Colicchia (accordeon) en John Beumer (bluesharp en zang).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *