CD presentatieconcert ‘La Guitarra sonriente’ door gitarist Jan Bartlema in het Langhuis in Zwolle zaterdag 28 mei om 20.00

De in Zwolle geboren gitarist Jan Bartlema zal op zaterdag 28 mei zijn vierde solo-album:  ‘La Guitarra sonriente’, Spaans voor de glimlachende gitaar, presenteren.

Bartlema studeerde aanvankelijk ook aan het conservatorium in Zwolle bij de bekende gitaarpedagoog Pieter van der Staak en kan inmiddels terugkijken op een internationale carrière als gitarist en componist van de klassiek gitaar.

Het concert is in samenwerking met Gitaarspeciaalzaak ’t Speeltuygh’ aan de Vechtstraat in Zwolle. ’t Speeltuygh is leverancier van klassieke gitaren van de inmiddels gelauwerde Spaanse gitaarbouwer Sergio Valverde Castillo. Bartlema zal het concert ook op een gitaar van de genoemde bouwer spelen.

Het cd programma wat Bartlema zal spelen is zeer divers met Zuid-Amerikaanse werken van Brouwer, Piazzolla, Riera en Baden Powell . Daarnaast zal Bartlema ook eigen composities spelen waaronder de titelsong ‘la Guitarra sonriente’.

Bartlema zal worden bijgestaan met een paar composities door toetsenist Rudi Kaldenberg en gitarist Niels Eikelboom.

Het concert vindt plaats op zaterdag 28 mei in kunstruimte Het Langhuis aan de Goudsteeg 8 in Zwolle aanvang 20:00 uur.  Entrée is vrij

Info: johan.kloosterhuis@hetnet.nl