Liefde vanaf de eerste klank

Een mooi, bescheiden pand aan de Vechtstraat in Zwolle. Op het raam staat ’t SPEELTUYGH gitaarspecialisten. Een blik naar binnen bevestigt: dit zijn gitaarspecialisten. Elke beschikbare ruimte is gevuld met gitaren. Als je de deur opent zorgt een plectrum, dat over snaren heen en weer gaat terwijl je de deur open doet, voor een muzikale begroeting. Het tekent ’t SPEELTUYGH. Alles, écht alles ademt gitaar. Eenmaal binnen dompel je je onder in een unieke gitaarcollectie. Eigenaren Lex en Eric maken de collectie prachtige gitaren tot een plek waar mensen met een passie voor gitaren graag kind aan huis zijn. Of je nu op zoek bent naar een gitaar of niet, de kans is groot dat je een aantal gitaren wil proberen. Dat kan. Voorzien van verse koffie kun je ongestoord uren je passie uitleven. Je hebt wel kans dat je verliefd wordt op een gitaar en aan het eind van de dag de deur uitloopt met je nieuwe liefde onder de arm. Want ja, soms is het liefde vanaf de eerste klank.

Die liefde vanaf de eerste klank is ook de reden dat je het assortiment van ’t SPEELTUYGH niet in een webshop vindt. Als je de passie voor gitaren deelt, kun je niet een gitaar kopen op basis van een lijstje met specificaties en een virtueel winkelmandje. Uren kunnen oefenen en kennis uitwisselen is dan heel belangrijk voordat je een gitaar koopt. Daarvoor kom je naar ’t SPEELTUYGH.

Voor gitaarliefhebbers stopt het niet bij de aankoop. Ook niet voor ’t SPEELTUYGH. Dan begint het pas. Als je een passie hebt voor gitaren speel je veel. Onderhoud van je gitaar is dan belangrijk. Met ruim dertig jaar ervaring in het repareren van gitaren, is jouw grote liefde in vertrouwde handen. Verscheidene internationaal bekende gitaristen vertrouwen hun kostbare instrument toe aan de deskundige handen van Lex en Eric. Maar een passie voor gitaren betekent nog zoveel meer. Zelf spelen is prachtig, maar genieten van andere topgitaristen is ook heerlijk. Daarom organiseert ’t SPEELTUYGH iedere maand een concert.