Passie voor gitaren en gitaristen

Een mooi, bescheiden pand aan de Vechtstraat in Zwolle. Op het raam staat ’t SPEELTUYGH gitaarspecialisten. Een blik naar binnen bevestigt: dit zijn gitaarspecialisten. Elke beschikbare ruimte is gevuld met gitaren. Als je de deur opent wordt een akkoord voor je gespeeld als begroeting. Het tekent ’t SPEELTUYGH. Alles, écht alles ademt gitaar. Eenmaal binnen dompel je je onder in een unieke gitaarcollectie. Eigenaren Lex en Eric maken de collectie prachtige gitaren tot een plek waar mensen met een passie voor gitaren graag kind aan huis zijn. Of je nu op zoek bent naar een gitaar of niet, de kans is groot dat je een aantal gitaren wil proberen. Dat kan. Voorzien van verse koffie of thee kun je ongestoord uren je passie uitleven. Je loopt dan wel het risico dat je verliefd wordt en de deur uitloopt met je nieuwe liefde onder de arm. 

Die passie voor gitaren en gitaristen is ook de reden dat je het assortiment van ’t SPEELTUYGH niet in een webshop vindt. Als je de passie voor gitaren deelt, koop je niet een gitaar op basis van een lijstje met specificaties en een virtueel winkelmandje. Rustig uitproberen en kennis uitwisselen is echt belangrijk voordat je een gitaar koopt. 

Voor gitaarliefhebbers stopt het niet bij de aankoop. Ook niet voor ’t SPEELTUYGH. Dan begint het pas. Als je een passie hebt voor gitaren speel je veel. Onderhoud van je gitaar is dan belangrijk. Je gitaar is bij ’t Speeltuygh in goede handen. Ook verscheidene internationaal bekende gitaristen vertrouwen hun kostbare instrument er aan toe. Lex en Eric kunnen bogen op een gecombineerde ervaring van zo’n zeventig jaar in gitaarreparatie.

Passie voor gitaren betekent nog veel meer. Zelf spelen is natuurlijk prachtig, maar genieten van andere topgitaristen is ook heerlijk. Daarom organiseerde ’t SPEELTUYGH iedere maand concerten. Hopelijk kan dat weer snel na alle Coronaperikelen!