Akoestisch-Flamenco

Sanchis Lopez 1F Madagascar


David en German Sanchis Lopez maakten bij de bouw van deze negra gebruik van het zeldzame Madagascar Palissander. De klank is krachtig, met een randje rasp en een verrassende zangerigheid in het hoog. Een krachtpatser met tegelijkertijd een zachte kant.

Top: Swiss Spruce
Back/sides: Madagascar Rosewood
Neck: Spanish Cedar
Fingerboard:Ebony

€ 2350 inclusief koffer

flamencogitaar

Sanchez Lopez 2F

David en German bouwen voort op de uitstekende reputatie van hun vader, grootvader en overgrootvader. Met name op het gebied van flamencogitaren zijn zij bekend. Het atelier werd gesticht in 1915 en bestaat dus al meer dan honderd jaar.
Dit model gitaar is leverbaar in vier kleuren: natural (naturel), miel (honing), naranje (oranje) en rojo (rood). Daarnaast kan je kiezen voor clavijas of clavijas, dit zijn houten stempennen of mechanieken). Deze volbloed flamencogitaar heeft alles in huis voor de gevorderde flamencogitarist.

Top: Swiss Spruce
Back/Sides: Spanish Cypress
Neck: Spanish Cedar
Fingerboard: Ebony

€1545

Artesano Sonata Flamed Maple Spruce

Klassieke gitaren met een massieve fichte top en een gevlamd esdoorn zij- en achterdek kom je niet zo vaak tegen. Toch is dit historisch en klankmatig gezien niet zo’n gekke combinatie. Denk maar aan violen, celli en contrabassen. Maar denk zeker ook aan diverse gitaren van Antonio de Torres! Deze gitaar heeft een snelle respons en een mooi heldere klank. Hij zal zowel gitaristen aanspreken die van flamenco houden, als van de wat oudere muziek.

Voor de prijs krijg je veel: Massief fichte top, toets en brug zijn uit Indisch palissander, waarbij de brug is uitgevoerd met dubbele snaardoorvoer. Een hals uit mahonie met een traditioneel spaanse halsinzet/hiel, zadel en topkam uit echt been.Vergeet ook niet die fantastische looks waarbij het strak uitgevoerde donkere bindingswerk prachtig afsteekt tegen dat gevlamde esdoorn.